Хоча Сем нічого поганого не зробив, але він втратив роботу на конвеєрі. Неуважність, проявлена іншими, призвела до проблем з автомобілями, які вони збирали. Після декількох гучних аварій обачні клієнти перестали купувати їхній бренд. У компанії відбулося скорочення працівників, і Сем залишився без роботи. Він постраждав не з власної вини. Це несправедливо.

Перший в історії випадок, коли хтось постраждав не з його власної вини, стався відразу після гріхопадіння. Адам і Єва осоромилися через свою наготу, і Бог милостиво зодягнув їх в “одежу шкуряну” (Бут. 3:21). Болісно уявити, що одна або більше тварин, які завжди перебували в безпеці в саду, лишилися життя та шкур.

Далі більше. Бог сказав Ізраїлю: “Вівцю однорічну, безвадну, приготовиш на цілопалення кожен день для Господа, щоранку приготовиш його” (Єз. 46:13). Щоденно! Скільки тисяч тварин були принесені в жертву через людський гріх?

Прощення гріха потребувало їхньої смерті, допоки не прийшов Ісус, Агнець Божий, щоб усунути гріх (Ів. 1:29). Він також постраждав за чужі гріхи. Якщо гріх Адама нас вбиває, то покірність останнього Адама, Христа, відновлює всіх, хто в Нього вірить (Рим. 5:17-19). Це несправедливо, це коштувало життя Спасителю. Але це єдиний шлях порятунку. З вірою зверніться до Ісуса та отримайте запропоноване Ним спасіння і праведне життя.