На одному боці вулиці домовласник розмістив на своєму подвір’ї величезного надувного білоголового орлана, вкритого американським прапором. Перед будинком стоїть його велика вантажівка. На боковому склі намальований прапор, а задній бампер вкритий патріотичними наклейками. З іншої сторони вулиці, на сусідському подвір’ї, розміщені вивіски із закликами до соціальної справедливості, про яку йде мова в новинах.

Може виникнути питання: “Ці люди вороги чи друзі?” Або, можливо, обидві родини вірять в Ісуса? Бог закликає нас до виконання слів, які записані в Посланні святого апостола Якова: “Нехай буде кожна людина швидка послухати, забарна говорити, повільна на гнів” (Як. 1:19). Дуже часто ми вперто дотримуємося лише власних поглядів і не готові сприйняти точку зору інших людей. У коментарі Метью Генрі на цей текст сказано: “Нам треба прагнути швидше почути істину з усіх сторін і водночас бути повільними на слова… якщо ж ми говоримо, то без гніву”.

Хтось сказав: “Навчання потребує слухання”. Божу практичну настанову в Посланні Якова можна виконати лише тоді, коли ми сповнені Божим люблячим Духом та виявляємо повагу до інших. Він готовий допомогти нам змінити свої серця і ставлення. Чи готові ми слухати і навчатися?