Однією з найбільш зворушливих пісень мюзиклу “ Найвеличніший шоумен ” є пісня “Відтепер”. У пісні, проспіваній після болісного усвідомлення головним героєм, скільки болю він завдав родині та друзям, розповідається про радість від повернення додому та від розуміння, що того, що в нас уже є, більш ніж достатньо.

У подібній тональності завершується Книга пророка Осії, змальовуючи неймовірну радість і вдячність за відновлення, яке Бог дарує тим, хто до Нього вертається. У більшій частині книги, у якій взаємини між Богом та Його народом порівнюються з стосунками між чоловіком та невірною дружиною, описана нездатність Ізраїлю любити Бога і жити для Нього.

Однак у 14-му розділі Осія каже про обітницю Божої любові, благодаті та відновлення. Ця обітниця дарована тим, хто з каяттям повертається до Бога (вв. 2-4). Господь обіцяє: “Ворохобність їхню вилікую, добровільно любитиму їх” (в. 5). Те, що здавалося зруйнованим навіки, знову віднайде цілісність і достаток, бо завдяки Божій благодаті Його народ “розцвіте… неначе лілея” та “збіжжя оживить” (вв. 6-8).

Завдавши болю іншим людям або сприйнявши за належне Божу доброту у власному житті, легко припустити, що ми назавжди спаплюжили Його добрі дари. Втім, смиренно до Нього звернувшись, ми зрозуміємо, що Його любов завжди прагне прихистити та відновити.