Коли працівники журналу “BBC Music Magazine” опитали сто п’ятдесят одного диригента, попросивши їх назвати двадцять найкращих симфоній усіх часів, перше місце посіла Третя симфонія Бетховена “Eroica”. Симфонія, назва якої означає “Героїчна”, була написана в буремні часи Французької революції. Втім вона також виникла через власні страждання, коли він поступово втрачав слух. Музика пробуджує надзвичайно різні емоції, тим самим відображаючи, що означає бути живою людиною в часи труднощів. Емоційні переходи від щастя до смутку і, зрештою, до тріумфу, роблять Третю симфонію Бетховена безсмертним уславленням людського духу.

Подібна динаміка спостерігається і в Першому посланні Павла до коринтян. Воно починається натхненними словами благословіння (1 Кор. 1:4-9), потім відображає смуток від болісного конфлікту (1 Кор. 11:17-22), і, зрештою, знову підноситься в унісон з обдарованими людьми, які спільно працюють на благо один одного і на славу Богу (1 Кор. 12:6-7).

Різниця в тому, що в першому випадку ми бачимо уславлення людського духу, а в другому – уславлення Божого Духу. Спонукаючи нас спільно відчути неймовірну любов Христа, апостол Павло допомагає нам зрозуміти, що ми покликані Отцем, Сином і Святим Духом не для створення галасу, а для участі в найкращій симфонії з усіх.