У 2019 році Багамські острови опинилися під шквалом урагану “Доріан” зі зливами, вітром та повінню. То була найжахливіша природна катастрофа в історії країни. Перебуваючи в домі разом зі своїм дорослим сином, який страждав від церебрального паралічу, Брент розумів, що їм потрібно залишити будинок. Хоча Брент був сліпим, він мав урятувати свого сина. Ніжно взявши його на плечі, Брент увійшов у воду, глибина якої вже сягала підборіддя, і поніс сина в безпечне місце.

Якщо земний батько прагнув допомогти сину навіть попри великі перешкоди, наскільки більшу турботу про Своїх дітей виявляє Небесний Отець. У Старому Завіті Мойсей нагадав, як Бог ніс Свій народ, хоча той і втрачав віру. Бог їх рятував, забезпечував їжею і водою в пустелі, воював з їхніми ворогами і провадив їх стовпами хмари та вогню. Розмірковуючи над різними способами Божої допомоги, Мойсей сказав: “Ти бачив, що Господь, Бог твій, носив тебе, як носить чоловік сина свого” (Повт. 1:31).

Подорож ізраїльтян через пустелю не була легкою, і вони часом втрачали віру. Втім вони завжди були свідками Божого захисту і Його турботи. Образ батька, який ніжно, сміливо та впевнено несе свого сина, є чудовим образом Божої турботи про Ізраїль. Навіть якщо ми зазнаємо труднощів, які випробовують нашу віру, пам’ятаймо, що через ці труднощі нас несе Бог.