Зараз я сиджу в кав’ярні, що знаходиться в торговому центрі. Але моє тіло в напрузі, усе всередині перевертається через необхідність вчасно завершити роботу. Розвернувши бургер і відкусивши шматок, я звернув увагу на оточуючих людей, які кудись бігли в справах. “Наскільки ми всі обмежені, – подумав я. – Обмежені в часі, енергії і спроможності”.

Я вирішив, що треба скласти новий перелік задач і визначити найбільш пріоритетні з них, однак, щойно взявши ручку, я подумав про інше: про Того, Хто безмежний і нічим не обмежений, Хто легко досягає всього, чого бажає.

За словами пророка Ісаї, Бог може долонею виміряти океани і в корзину зібрати пил землі (Іс. 40:12). Він дає імена небесним зіркам і направляє їхній шлях (в. 26), керує правителями світу і наглядає за їхньою працею (в. 23), сприймає острови за пилинку, а народи – за краплю в морі (в. 15). “До кого Мене прирівняєте?” – питає Бог (в. 25). “Бог відвічний – Господь, – відповідає Ісая. – Він не змучується та не втомлюється” (в. 28).

Стрес і напруга ніколи не є добрими для нас, однак того дня вони надали мені важливий урок. Безмежний Бог не схожий на мене. Він досягає всього, чого бажає. З’ївши бургер, я знову замислився. І тихенько прославив Бога.