У 1800-х роках в Дьюберрі баптистська церква розділилася через курячу ніжку. Існує багато версій цієї історії, однак за словами теперішнього члена церкви, два чоловіки не поділили останню курячу ніжку на вечері в церкві. Один чоловік сказав, що Бог хоче, аби ця ніжка дісталася саме йому. Інший відповів, що він також хоче з’їсти цю ніжку. Чоловіки настільки розлютилися, що один із них, переїхавши на декілька кілометрів далі, заснував нову церкву. На щастя, церкви владнали свої протиріччя, і кожен погодився, що причина для їхнього розділення справді була безглуздою.

Господь вказує на важливість єдності і миру серед віруючих. У ніч перед Своєю смертю Ісус молився за учнів: “Щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я – у Тобі… щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Мене Ти” (Ів. 17:21-23).

Апостол Павло також закликає прагнути “зберігати єдність духа в союзі миру”, бо “одне тіло [й] один дух” (Еф. 4:3-4), і вони нероздільні.

Згадуючи про смерть Господа Ісуса Христа за наші гріхи, ми не повинні розділяти Його тіло – церкву – своїм гнівом, своїми плітками та угрупуваннями. Краще бути ображеними, ніж винними в розділенні церкви. Не тримайтесь за курячу ніжку! Можете віддати і шматок пирога. Єдність – це набагато важливіше.