Під час Другої світової війни Вальдемар Семенов служив молодшим інженером на судні “SS Alcoa Guide”. Коли вони перебували на відстані триста миль від побережжя Північної Кароліни, з-під води з’явився німецький підводний човен і відкрив вогонь по судну. Корабель отримав пробоїну, загорівся і почав тонути. Семенов та весь екіпаж спустили на воду рятівний човен і за допомогою компаса почали пливти в напрямку до суднохідних шляхів. Через три дні їх помітив патрульний літак, і наступного дня корабель “USS Broome” врятував постраждалих моряків. Завдяки компасу Семенов і двадцять шість членів екіпажу були врятовані.

Псалмоспівець нагадав Божому народу про наявність життєвого компасу, Біблії. Він порівняв Святе Письмо з “світильником” (Пс. 118:105), який освітлює життєвий шлях для тих, хто слідує за Господом. Потрапивши в бурхливі життєві води, псалмоспівець знав, що за допомогою Святого Письма Бог може надати духовні координати і допомогти йому вижити. Отже, він молив Бога освітити його життєвий шлях і безпечно привести до порту Його святої присутності (Пс. 42:3).

Якщо ми, віруючі в Ісуса, збиваємося зі шляху, Бог може направити нас Духом Святим і Писанням. Читаймо Біблію, вивчаймо її і слідуймо її мудрості, і нехай Бог змінить наше серце і розум.