Лайнус, персонаж серії коміксів “Горішки”, відомий своєю блакитною безпечною ковдрою. Заради власного спокою він усюди носить її з собою і не соромиться цього. Його сестрі Люсі це дуже не подобається, і вона часто намагається позбутися ковдри. Люсі її ховає, робить із неї повітряного змія та використовує в науковому проєкті. Лайнус також розуміє, що має бути менш залежним від своєї ковдри. Він іноді її залишає, але потім знову до неї повертається.

Коли у мультфільмі “Різдво Чарлі Брауна” розчарований Чарлі Браун питає, чи знає хто-небудь справжнє значення Різдва, Лайнус зі своєю безпечною ковдрою в руці виходить вперед і цитує текст із Євангелія від Луки 2:8-14. Коли він, цитуючи біблійний уривок, промовляє фразу “не лякайтеся”, з його руки випадає ковдра, за яку він хапався, коли боявся.

Як Різдво нагадує вам, що нам не треба боятися? Ангел, з’явившись пастухам, сказав: “Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь” (Лк. 2:10-11).

Ім’я Ісус означає “з нами Бог” (Мт. 1:23). Він присутній з нами через Святого Духа, справжнього Утішителя (Ів. 14:16). Отже, нам не треба боятися. Ми можемо залишити свої “безпечні ковдри” і довіритися Богу.