Ми живемо у світі, який пропонує великий вибір – від серветок до страхування життя. У 2004 році психолог Баррі Шварц написав книгу “Парадокс вибору”, в якій він переконував, що попри те, що свобода вибору є важливою для нашого благополуччя, надмірне різноманіття вибору може вести до перевантаження і нерішучості. Якщо стоїть питання, які серветки купити, то ризик від нерішучості невеликий. Однак при прийнятті важливих рішень, які впливають на напрямок нашого життя, нерішучість може виснажувати. Отже, як подолати нерішучість і впевнено рухатися далі, щоб жити для Господа Ісуса?

У прийнятті складних рішень допомагає пошук Божої мудрості. Коли ми щось вирішуємо у своєму житті, Святе Письмо закликає: “Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!” (Пр. 3:5). Якщо ми покладаємося на власне розуміння ситуації, нас охоплює замішання; ми починаємо хвилюватися, аби нам не випустити важливу деталь і не зробити хибний вибір. Однак, якщо ми шукаємо відповіді в Бога, Він “випростує [наші] стежки” (в. 6). Він дасть нам чітке розуміння і мир у щоденному прийнятті рішень.

Бог не хоче, аби ми падали під вагою рішень. Приносячи до Нього в молитві свої турботи, ми можемо віднайти мир у Божій мудрості та в Його керівництві.