Місяць: Лютий 2022

Обираючи святкування

Письменниця Мерилін Макентайр розповіла, як почула від своєї подруги, що “протилежністю заздрощам є святкування”. Попри інвалідність подруги і хронічний біль, який обмежував здатність розвивати свої таланти, їй до самої смерті вдавалося унікальним чином виявляти радість і радіти разом з іншими, “цінуючи кожну зустріч”.

Радість від доброї звістки

Одного вечора 1964 року на Алясці стався катастрофічний землетрус магнітудою 9,2 балів. Усього за чотири хвилини цілі квартали міста перетворилися на руїни. Тієї ночі на місці події перебувала репортер Джині Чанс, яка з мікрофоном у руці передавала новини наляканим людям, що сиділи біля своїх радіоприймачів. Слухаючи репортера, чоловік почув, що його дружина жива; убиті горем родини дізналися, що з їхніми синами, які перебували в подорожі, все добре; ще одне подружжя почуло, що їхні діти знайшлися. По радіо знову й знову звучала добра звістка. То була велика радість посеред руїн.

Приналежність до родини

Абатство Даунтон ” – це популярний британський драматичний телесеріал про вигадану родину Кроулі, яка жила в період соціальних змін в Англії на початку 1900-х років. Один із головних персонажів, Том Бренсон, який спочатку працював у цій родині водієм, шокував усіх, одружившись на молодшій дочці господаря. Після періоду вигнання молоде подружжя знову повернулося до Абатства Даунтон, і Том став частиною родини, отримавши права та привілеї, яких раніше не мав.

Оминати двері

Гризун відчув, що неподалік є щось смачненьке. Так, запах вів до годівниці для птахів, повної смачного насіння. Гризун спустився по ланцюгу до годівниці, проліз крізь дверцята і їв усю ніч. Лише на ранок він усвідомив, у яку халепу потрапив. Тепер через дверцята годівниці його клювали птахи. Наївшись досхочу насіння, гризун удвічі збільшився в розмірах і вже не міг втекти.

Слідуй за лідером

Жодних слів. Тільки музика та рухи. У 24-годинному марафоні “Зумба” під час пандемії COVID-19 тисячі людей у всьому світі синхронно повторювали рухи інструкторів з Індії, Китаю, Мексики, Південної Африки, частин Європи та інших місць. Всі ці люди могли діяти злагоджено, незважаючи на мовні бар’єри. Чому? Тому що фітнес-програма “Зумба”, створена в середині 1990-х колумбійським інструктором з аеробіки, використовує невербальні засоби спілкування. Інструктор виконує рухи, а учасники повторюють за ним. Слова просто непотрібні.

Спонука від зірок

На початку двадцятого століття італійський поет Філіппо Марінетті став засновником футуризму – мистецького руху, який відкидав минуле, висміював традиційні уявлення про красу, а натомість вихваляв технічний прогрес. У 1909 році Марінетті написав свій “ Маніфест футуризму ”, в якому він оголосив “зневагу до жінок”, вихваляв “удар кулаком” і твердив: “Ми хочемо прославляти війну”. Маніфест завершується словами: “Перебуваючи на вершині світу, ми знову кидаємо зухвалий виклик зіркам!”

Любіть ближніх

Амос був владним екстравертом, а Денні – невпевненим в собі одинаком. Якимось чином ці дві ексцентричні особистості стали найкращими друзями. Так тривало цілих десять років. Одного дня їхня спільна праця могла б отримати Нобелівську премію. Однак Денні втомився від егоцентризму Амоса і сказав, що вони більше не друзі.