Гризун відчув, що неподалік є щось смачненьке. Так, запах вів до годівниці для птахів, повної смачного насіння. Гризун спустився по ланцюгу до годівниці, проліз крізь дверцята і їв усю ніч. Лише на ранок він усвідомив, у яку халепу потрапив. Тепер через дверцята годівниці його клювали птахи. Наївшись досхочу насіння, гризун удвічі збільшився в розмірах і вже не міг втекти.

Двері можуть вести як до чудових місць, так і до небезпечних. Образ дверей особливо помітний у пораді Соломона уникати статевих спокус (Пр. 5). Яким би звабливим не був гріх, біда очікує кожного, хто до нього йде (Пр. 5:3-6). Краще від нього віддалятися, бо ввійшовши в його двері, ви потрапите в пастку, втратите честь, а ваше багатство розграбують чужинці (вв. 7-11). Натомість Соломон радить насолоджуватись близькістю в шлюбі (вв. 15-20). Його пораду можна застосувати не тільки відносно статевого гріха (вв. 21-23). Якою б не була спокуса (переїдання, марнотратство або щось інше), Бог може допомогти нам оминути двері, які ведуть до пастки.

Ймовірно, гризун був щасливий, коли господар знайшов його в годівниці для птахів і врятував. Божа рука також готова врятувати і нас. Однак спочатку давайте попросимо в Нього допомоги оминати двері, які ведуть до пастки.