Місяць: Березень 2022

Боже посольство

Людмила, вдова вісімдесяти двох років, оголосила свій дім у Чеській Республіці “Посольством Царства Небесного”, сказавши: “Мій дім є відображенням Царства Христа”. Вона з радістю приймає незнайомців і друзів, які страждають і потребують люблячої гостинності, та іноді надає їм їжу і місце для нічлігу, завжди виявляючи співчутливий і молитовний дух. Покладаючись на спонуку Святого Духа в допомозі її відвідувачам, вона радіє Божим відповідям на їхні молитви.

Бог видаляє плями

Уявіть, якби наша одежа була більш функціональною, наприклад, мала здатність до самоочищення після того, як ми замастили її кетчупом або гірчицею, чи пролили на неї напій. За повідомленням BBC, у Китаї створили особливе “покриття, яке робить бавовну здатною до самоочищення від плям та запахів, якщо її покласти під ультрафіолетове світло”. Лише уявіть, що означає мати самоочисну одежу!

Вийти за межі розуміння

То був важкий день, коли мій чоловік, як і багато інших людей, дізнався, що через пандемію COVID-19 його невдовзі відправлять у неоплачувану відпустку. Ми вірили, що Бог потурбується про наші потреби, однак невизначеність все одно лякала.

Його мир

Вже декілька місяців я справлялася з напруженою роботою та інтригами між колегами. Хвилювання – це моє друге ім’я, втім я, на подив собі, відчувала цілковитий спокій. Замість хвилювання, я була здатна реагувати зі спокійним розумом та серцем. Я розуміла, що цей мир може дати тільки Бог.

Суть молитви

Коли Авраам Лінкольн став президентом США, на нього було покладено завдання вести розділений народ. Лінкольн вважався мудрим лідером і людиною з високими моральними переконаннями. Однак він мав ще одну рису, яка, ймовірно, слугувала основою для всього іншого. Він розумів свою недосвідченість у питаннях, які перед ним постали. Його реакція? Лінкольн казав: “Я багато разів ставав на коліна, усвідомлюючи, що мені більше нікуди йти. Моєї мудрості і моїх якостей було недостатньо”.

Чесне життя

Абель Мутаї, кенійський бігун, брав участь у виснажливих міжнародних змаганнях. Коли до омріяної перемоги залишалося декілька ярдів, він переплутав знак і, подумавши, що вже досяг фінішної лінії, припинив забіг. Іспанський бігун, Іван Фернандес Анайя, який біг другим, побачив помилку Мутаї. Однак, замість того щоб скористатись ситуацією і побігти вперед самому, він підбіг до Абеля і почав рукою показувати йому, де фінішна лінія, аби той все ж добіг першим і отримав переможну золоту медаль. Коли журналісти запитали в Анайя, чому він свідомо програв забіг, той сказав, що перемогу заслуговував Мутаї, а не він. “Яку б цінність мала моя перемога або отримана медаль? Що б про це сказала моя мати?” Один із журналістів зауважив: “Анайя зробив вибір на користь чесності, а не перемоги”.

Де Бог?

У 1987 році Мартін Хендфорд вперше створив серію дитячих книг під назвою “Де Уоллі?” Їхній невловимий персонаж носить червоно-білий светр у смужку, блакитні джинси, коричневе взуття та окуляри. На ілюстраціях Мартін Хендфорд майстерно ховав Уоллі на видному місці посеред натовпу людей. Уоллі не завжди легко побачити, однак художник обіцяє, що читачі завжди зможуть його знайти. Хоча пошук Бога не схожий на пошук Уоллі, наш Творець обіцяє, що ми також зможемо Його знайти.