Вже декілька місяців я справлялася з напруженою роботою та інтригами між колегами. Хвилювання – це моє друге ім’я, втім я, на подив собі, відчувала цілковитий спокій. Замість хвилювання, я була здатна реагувати зі спокійним розумом та серцем. Я розуміла, що цей мир може дати тільки Бог.

Був у моєму житті й інший період, коли все було добре, однак я все одно відчувала сильний неспокій. Я розуміла, що причиною цьому була моя впевненість у власних силах, замість того щоб покладатися на Бога і Його провід. Оглядаючись назад, я усвідомила, що справжній мир, Божий мир, залежить не від обставин, а від нашої довіри Богу.

Божий мир сповнює нас тоді, коли наш розум “опертий” на Бога (Іс. 26:3). Якщо ми покладаємось на Нього, то відчуємо Його заспокійливу присутність. Ми можемо довіряти Богу, пам’ятаючи, що Він принизить гордих і злих та вирівняє дорогу тих, хто Його любить (вв. 5-7).

Відчувши мир у складний період життя, я зрозуміла, що присутність Божого миру не означає відсутність конфлікту. Це означає глибоке відчуття безпеки навіть у труднощах. Це мир, який перевершує людське розуміння і береже наші серця та думки в найскладніших обставинах життя (Фил. 4:6-7).