Абатство Даунтон ” – це популярний британський драматичний телесеріал про вигадану родину Кроулі, яка жила в період соціальних змін в Англії на початку 1900-х років. Один із головних персонажів, Том Бренсон, який спочатку працював у цій родині водієм, шокував усіх, одружившись на молодшій дочці господаря. Після періоду вигнання молоде подружжя знову повернулося до Абатства Даунтон, і Том став частиною родини, отримавши права та привілеї, яких раніше не мав.

Колись ми були “чужі й… приходьки” (Еф. 2:19) і були позбавлені прав, які належать членам Божої родини. Але через Ісуса Христа всі віруючі, незалежно від їхнього минулого, примирилися з Богом і названі “домашніми для Бога” (в. 19).

Членство в Божій родині дарує неймовірні права та привілеї. Ми “маємо відвагу та доступ у надії через віру в Нього” (Еф. 3:12). Ми маємо необмежений і безперешкодний доступ до Бога. Ми також стаємо частиною великої родини, громади віруючих, яка нас підтримує та підбадьорює (Еф. 2:19-22). Члени Божої родини мають привілей допомагати один одному пізнавати неймовірну Божу любов (Еф. 3:18).

Страх та сумніви можуть позбавляти нас відчуття приналежності до Божої родини, заважаючи отримувати повний доступ до всіх благ. Тому ще раз почуйте про щедрі Божі дари любові і прийміть їх (Еф. 2:8-10), радіючи, що ми Його.