У 1990 році французькі дослідники зіткнулися з проблемою: при обробці інформації щодо віку Жанни Кальман виникала помилка в даних. Їй було 115 років, і цей вік виходив за межі параметрів комп’ютерної програми. Програмісти припускали, що ніхто не зможе жити так довго! Насправді Жанна прожила 122 роки.

Псалмоспівець пише: “Дні літ наших – у них сімдесят літ, а при силах – вісімдесят літ” (Пс. 89:10). Це образне висловлювання про те, що наше земне життя справді обмежене, скільки б ми не прожили, навіть досягнувши віку Жанни Кальман. Наше життя в суверенних руках люблячого Бога (в. 6). Втім у духовній дійсності нам нагадано, якими є виміри Божого часу: “В очах Твоїх тисяча літ, немов день той вчорашній, який проминув” (в. 5).

У Господі Ісусі Христі “тривалість життя” стає зовсім іншою: “Хто вірує в Сина, той має вічне життя” (Ів. 3:36). Слово “має” використане в теперішньому часі, тобто наше життя, попри його складність, уже зараз має благословенне майбутнє, а його тривалість безмежна.

Радіймо цьому і молімося разом із псалмоспівцем: “Насити нас уранці Своїм милосердям, і ми будемо співати й радіти по всі наші дні” (Пс. 89:15).