У 1876 році винахідник Олександр Грем Белл промовив перші слова по телефону. Він подзвонив своєму помічнику Томасу Уотсону, сказавши: “Уотсоне, зайди до мене. Хочу тебе побачити”. Хоч і не дуже чітко, однак Уотсон почув і зрозумів слова Белла. Перші слова, промовлені Беллом по телефону, ознаменували початок нової ери в комунікації людства.

Встановлюючи початок першого дня на “пустій та порожній” землі (Бут. 1:2), Бог промовив перші слова, що записані у Святому Письмі: “Хай станеться світло” (в. 3). Ці слова були наповнені творчою силою. Господь промовив, і промовлені Ним слова стали дійсністю (Пс. 32:6, 9). Бог сказав: “Хай станеться світло”, і сталося так. Його слова здобули негайну перемогу, і на зміну темряві та хаосу прийшли яскраве світло та порядок. Світло було Божою відповіддю на панування темряви. Створивши світло, Бог побачив, що “добре воно” (Бут. 1:4).

Божі перші слова продовжують зберігати свою силу в житті віруючих в Ісуса Христа. З початком кожного нового дня Бог наче знов і знов повторює Свої перші слова в нашому житті. Коли темрява в буквальному та символічному сенсі відступає і дає місце яскравому Божому світлу, прославляймо Бога та усвідомлюймо, що Він звертається до нас і по-справжньому нас бачить.