Люди завжди любили слухати історії. Задовго до появи писемності знання передавались за допомогою історій. Слухаючи і читаючи казки, ми відчуваємо задоволення. Щойно прозвучать слова “Одного разу в давнину…”, як ми одразу сповнені уваги. Захоплююча розповідь не лише приносить задоволення. Якщо люди слухають разом, у них навіть серця можуть почати битися в одному ритмі! Хоча кожна людина має особливий серцевий ритм, який може змінюватись упродовж дня, нещодавні дослідження показали: якщо група людей одночасно слухає одну й ту саму історію, пульс у кожного з учасників групи може одночасно як пришвидшуватись, так і сповільнюватись!

Бог починає Свою розповідь зі слів: “На початку…” (Бут. 1:1). З тієї миті, коли Адам і Єва зробили свій перший подих (в. 27), Бог використовував цю довгу історію, щоб не лише направляти життя окремих людей, але і створити нову громаду з Його дітей. Під впливом Біблії, найбільш дивовижної і правдивої книги усіх часів, християни об’єднуються в один святий народ, призначений для особливих цілей (1 Петр. 2:9).

Нехай наші серця б’ються в одному ритмі, захоплюючись ділами Творця. І нехай Його історію почують інші люди. Звіщаймо “про славу Його між поганами, про чуда Його – між усіма народами” (Пс. 95:3), закликаючи їх стати частиною Його великої повісті.