Лео було чотири місяці, однак він ще ніколи не бачив батьків. Він народився з рідкісним захворюванням, яке позбавило його нормального зору. Для нього все навкруги було, наче в густому тумані. Отже, лікарі розробили для нього спеціальні окуляри.

Батько Лео виклав відео, на якому мати вперше одягає йому нові окуляри. Погляд Лео поступово зосереджується, і на його обличчі з’являється широка усмішка, коли він вперше по-справжньому побачив свою матір. Безцінно. У ту мить маленький Лео вже міг чітко бачити.

Апостол Іван описує розмову Ісуса зі Своїми учнями. Пилип попросив у Нього: “Покажи нам Отця” (Ів. 14:8). Навіть провівши стільки часу разом, учні й досі не усвідомили, Ким був Ісус. У відповідь Господь промовив: “Чи не віруєш ти, що Я – в Отці, а Отець – у Мені?” (в. 10). Перед цим Ісус сказав: “Я – дорога, і правда, і життя” (в. 6). Це шосте з семи Ісусових тверджень “Я”. Він закликає нас поглянути на Нього через окуляри цих тверджень і побачити, Ким Він є насправді – Богом.

Ми багато в чому схожі на учнів. У період труднощів наш зір погіршується. Ми не можемо зосередитись на тому, що Бог вже зробив і може ще зробити. Коли маленькому Лео одягнули окуляри, він зміг чітко побачити батьків. Можливо, нам також треба одягнути Божі окуляри, щоб чітко побачити, Ким насправді є Ісус.