Найдовша межа у світі пролягає між США та Канадою. Її довжина складає 8891 км по суші та воді. Робітники регулярно вирубують молоді дерева на відстані трьох метрів з обох сторін, щоб кордон можна було легко розрізнити. На його шляху встановлено понад вісім тисяч кам’яних знаків, щоб кожен, хто зайшов, відразу міг зрозуміти, що тут пролягає розділова смуга.

Проведений серед лісів кордон свідчить про поділ держав і культур. Ми, християни, чекаємо на час, коли Бог усуне подібні поділи й об’єднає всі народи світу під Своїм керівництвом. Пророк Ісая передбачив майбутнє, в якому храм Божий буде відновлений і прославлений (Іс. 2:2). Люди з усіх народів зберуться, щоб навчитися “ходити стежками” Господа (в. 3). Ми більше не покладатимемося на безуспішні людські зусилля з підтримки миру. Сам Господь судитиме народи і вирішуватиме всі суперечки (в. 4).

Чи можете ви уявити світ без поділів та конфліктів? Саме такий світ обіцяє нам Бог! Якими б не були відмінності між нами, ми можемо “ходити у світлі Господньому” (в. 5) і вірно служити Йому вже зараз. Ми знаємо, що Господь править світом і одного разу Він об’єднає Свій народ під одним прапором.