Місяць: Травень 2023

Сум і радість

Переживши три втрати всього за чотири тижні, родина Анжели була вбита горем. Після однієї з них, раптової смерті племінника, Анжела і дві її сестри три дні провели на кухні за столом, виходячи тільки, щоб дещо купити, замовити їжу і бути присутніми на похороні. Оплакуючи смерть Мейсона, вони втішалися фотографіями УЗД, на яких було знято нове життя, що росте в молодшій із сестер.

Бог Реставратор

Четвертого листопада 1966 року в італійській Флоренції сталася руйнівна повінь, через яку відомий шедевр Джорджо Вазарі “Таємна вечеря” дванадцять годин пролежав під товстим шаром бруду. Фарби розм’якли, дерев’яна рамка набухла. Багато хто вважав, що картина відновленню не підлягає. Проте після п’ятдесяти років старанної праці фахівці з реставрації та волонтери представили світові відновлене полотно.

Надія, що здатна підтримати

“Я знаю, що тато скоро буде вдома, тому що він надіслав мені квіти”. Так сказала мамі моя семирічна сестричка, коли тато зник безвісти на війні. Перед від’їздом він замовив квіти з доставкою додому в день її народження. Замовлення прибуло в призначений час, а про тата не було жодної звістки. Але дівчинка мала рацію. Тато справді повернувся додому. Він дивом зостався живим у жорстокому бою. У неї ще й досі зберігається ваза з-під тих квітів, як нагадування про те, що ніколи не треба втрачати надію.

Це може лише Святий Дух

Під час обговорення книги про Святого Духа, написаної німецьким теологом Юргеном Мольтманом, якому на той час виповнилося дев’яносто чотири роки, журналіст запитав його: “Як активувати Святого Духа? Потрібно прийняти пігулку? Фармацевтичні компанії виробляють такі?” Густі брови Мольтмана піднялися вгору. Похитавши головою, він посміхнувся і відповів із сильним німецьким акцентом: “Як активувати? Ніяк! Чекайте на Святого Духа, і Він прийде”.

Мале, але велике

Ч и зможу я потрапити на Олімпіаду? – переживала за свої показники студентка коледжу, обдарована плавчиня. Тоді професор математики Кен Оно вивчив техніку плавання дівчини і побачив, як можна покращити її час на шість секунд – суттєва різниця для змагань такого рівня. Прикріпивши датчики до спини спортсменки та проаналізувавши дані, професор запропонував трохи відкоригувати рухи, які в результаті вплинули на швидкість і дозволили їй здобути перемогу.

Відповідь – Ісус

Коли нобелівський лауреат Макс Планк їздив по різних містах із лекціями, його водій одного разу сказав, що міг би його замінити, оскільки багато разів слухав його лекції. Тому сподобалася ця ідея, і він запропонував у наступному місті помінятися місцями. Водій погодився і впевнено прочитав лекцію. Потім настав час запитань та відповідей. Пролунало складне питання, але водій, не розгубившись, відповів: “Бачу, ви знаєтеся на темі. Однак ваше питання настільки просте, що навіть мій водій зможе відповісти на нього”. Планк вийшов уперед і відповів! Так закінчується ця кумедна і, звичайно ж, вигадана розповідь.

Все для Ісуса

Коли Джефу було чотирнадцять, мама взяла його з собою на концерт знаменитого співака Бі Джея Томаса. Як і багато інших музикантів того часу, Томас під час своїх турне вів розгульний спосіб життя. Але потім вони з дружиною навернулися до Ісуса Христа. Їхнє життя змінилося докорінно.