Ч и зможу я потрапити на Олімпіаду? – переживала за свої показники студентка коледжу, обдарована плавчиня. Тоді професор математики Кен Оно вивчив техніку плавання дівчини і побачив, як можна покращити її час на шість секунд – суттєва різниця для змагань такого рівня. Прикріпивши датчики до спини спортсменки та проаналізувавши дані, професор запропонував трохи відкоригувати рухи, які в результаті вплинули на швидкість і дозволили їй здобути перемогу.

Невеликі коригувальні дії в духовній сфері також можуть зробити істотні зміни. Пророк Захарія говорив про це пригніченим юдеям, які після вигнання під керівництвом Зоровавеля повернулися до Єрусалима та намагалися відновити Божий храм. “Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом”, – сказав Господь Зоровавелю (Зах. 4:6).

“Бо хто буде погорджувати днем малих речей?” – проголосив Захарія (в. 10). Вигнанці переживали, що збудований ними храм буде набагато скромнішим за той, що колись збудував цар Соломон. Але як молода спортсменка під керівництвом професора Оно здобула олімпійську медаль, так і стародавні юдейські будівельники дізналися, що навіть скромні зусилля при Божому сприянні можуть принести нам перемогу для Його слави. У Бога мале стає великим.