Місяць: Червень 2023

Прощальні слова

Наприкінці свого життя Джон Перкінс залишив послання людям, з якими розлучався. Відомий прихильник руху за расове примирення Перкінс сказав: “Покаяння – єдиний спосіб повернутися до Бога. Якщо не покаєтеся, всі загинете”.

Євангеліє в несподіваних місцях

Нещодавно я опинився в місці, яке безліч разів бачив у кіно і по телевізору, – в Голлівуді! Величезні білі літери, що вишикувалися на знаменитому пагорбі, було як на долоні видно з вікна мого готелю.

Коли самотньо

О сьомій вечора Хюей Лян доїдав у себе на кухні залишки рису та рибних тефтелів. Сім’я Чуа в сусідній квартирі теж вечеряла. Їхній веселий сміх і жвава розмова були добре чутні в тиші квартири Хюей Ляна, де він жив сам після смерті дружини. Він упокорився зі своєю самотністю. З роками гострий біль втрати притупився, і він навчився його терпіти. Але сьогодні вигляд напівпорожньої миски та пари паличок для їжі пронизав його до глибини душі.

Жар на голови ворогів

Тюремний охоронець щодня бив Дена. А Господь Ісус спонукав його виявляти любов до цієї людини. Одного ранку перед побиттям Ден сказав йому: “Сер, я бачитиму вас щодня до самої смерті. Може, потоваришуємо?” На це охоронець відповів: “Ось уже ні! Друзями нам не бути”. Тоді Ден мовчки простяг йому руку.

Легкі гроші

Наприкінці XVIII століття один юнак виявив таємниче заглиблення на острові Оук у Новій Шотландії (провінція Канади). Вирішивши, що тут закопані скарби піратів, можливо, самого капітана Кіда, він разом із друзями почав копати. Скарбів вони не знайшли, але чутка про це уже зажила власним життям. Протягом століть багато людей продовжували копати в цьому місці, витрачаючи багато сил і коштів. Сьогодні глибина ями становить понад тридцять метрів.

Пам’ятати про жертву

Одного разу після недільного ранкового богослужіння мій друг запросив мене пообідати в ресторані з чудовим видом на місто. Ми приїхали на площу і побачили низку молодят у весільному вбранні, що вишикувалися біля могили Невідомого солдата. Їхні весільні урочистості включали спогад про жертву, яку принесли інші, щоб цей день став можливим. Наречені фотографувалися біля меморіалу і клали квіти до його підніжжя. На мене це справило глибоке враження.

Оновлення

Багато подорожуючи, Шон Сейплер якось задався питанням: що стається зі шматочками мила, які залишилися після відвідувачів у готельних номерах? Виявилося, що їх викидають у сміття та вивозять на звалище. Отже, Сейплер заснував компанію “Чистий світ”, яка допомагає більше ніж восьми тисячам готелів, круїзних лайнерів та курортних пансіонатів перетворювати тисячі тонн викинутого мила на сформовані чисті бруски. Потім це мило відправляється більш ніж у сотні країн, де допомагає запобігти незліченній кількості захворювань та смертей, пов’язаних із низьким рівнем гігієни.