Наприкінці свого життя Джон Перкінс залишив послання людям, з якими розлучався. Відомий прихильник руху за расове примирення Перкінс сказав: “Покаяння – єдиний спосіб повернутися до Бога. Якщо не покаєтеся, всі загинете”.

Ці слова – повторення того, що говорив Ісус та багато інших героїв Біблії. Коментуючи загибель галілейських паломників, Господь сказав: “Коли не покаєтеся, то загинете всі так!” (Лк. 13:3). Апостол Петро говорив людям: “Покайтеся ж та наверніться, щоб Він змилувався над вашими гріхами” (Дії 3:19).

У Старому Завіті ми читаємо слова іншої людини, яка бажала, щоб народ навернувся до Бога. У прощальному слові “всьому Ізраїлю” (1 Сам. 12:1) пророк і суддя Самуїл сказав: “Не бійтеся! Ви зробили все те зло, тільки не відступіть від Господа, і служіть Господеві всім серцем своїм” (в. 20). Це також була проповідь із закликом до покаяння. Самуїл благав народ відвернутися від зла і всією душею навернутися до Бога.

Ми всі грішники і не відповідаємо Божому стандарту. Тому і нам потрібно покаятися, тобто відвернутися від гріха і навернутися до Ісуса Христа, Який прощає і дає силу йти за Ним. Прислухаймося до прощальних слів Джона Перкінса і пророка Самуїла, які знали, як Бог може використати силу покаяння, щоб зробити нас тими, хто принесе Йому славу.