Місяць: Квітень 2023

Хвости і язики

У газеті з’явилось повідомлення, що Пеп убив кота, який належав дружині губернатора. Однак він цього не робив. Його можна було звинуватити лише в тому, що він полюбляв кусати диван у маєтку губернатора.

Завжди надійний

Я часто хвилююсь. Найгірше я почуваюсь рано-вранці, коли залишаюсь наодинці зі своїми думками. Отже, я приклеїла на дзеркало у ванній кімнаті слова Тейлора Хадсона. Там я могла їх прочитати, коли почувалася вразливою: “Є живий Бог. Він говорить через Біблію. Він говорить те, що думає, і виконує все, що обіцяв”.

Гучний сміх

Комік Джон Бреньян сказав: “Не ми вигадали сміх; то була не наша ідея. Сміх дарований нам Богом, Який знав, що ми потребуватимемо його в житті. Він знав, що нас очікують труднощі, страждання, Він знав… усе, що мало статися… Тому сміх є даром”.

Поливання бур’янів

Цієї весни наше подвір’я атакували бур’яни, наче з “Парку юрського періоду”. Один із них був настільки великим, що я, намагаючись його вирвати, боявся, аби не травмуватись самому. Шукаючи в підсобному приміщенні лопату, щоб викопати бур’ян, я побачив, як моя дочка почала поливати його водою. “Навіщо ти поливаєш бур’ян?!” – вигукнув я. “Хочу побачити, наскільки великим він стане!” – з бешкетною посмішкою відповіла дочка.

Сильний і добрий

Молодий служитель студентської групи був стурбований. Його спантеличило, коли я насмілилась запитати, чи він молиться… про Боже керівництво… про Його допомогу. Чи він молиться невпинно, як спонукав апостол Павло. У відповідь молодий чоловік визнав: “Я ще не впевнений, що вірю в молитву”. Він насупився. “Або у те, що Бог слухає. Ви просто подивіться, що твориться у світі”. Цей молодий лідер “будував” служіння власними силами і, на жаль, зазнавав невдач. Чому? Він відкидав Бога.

Звільніться!

В автобіографії Августина “Сповідь” описана його довга і звивиста дорога до Ісуса. Одного разу він їхав до палацу, де мав виступити з улесливою промовою перед імператором. Він обмірковував свої слова виступу і раптом побачив, як “жартував і сміявся” п’яний жебрак. Він усвідомив, що той вже все мав для відчуття швидкоплинного щастя і без великих зусиль. Побачене вплинуло на Августина, і він перестав прагнути до світського успіху.

Нитки, занадто короткі для використання

Про ощадливість тітки Маргарет складали легенди. Після її смерті племінниці почали з ностальгією в серці перебирати її речі. У ящику, акуратно поміщеному в маленькій пластиковій коробці, вони знайшли набір коротких ниток. На ящику було написано: “Нитки, занадто короткі для використання”.