Коли нобелівський лауреат Макс Планк їздив по різних містах із лекціями, його водій одного разу сказав, що міг би його замінити, оскільки багато разів слухав його лекції. Тому сподобалася ця ідея, і він запропонував у наступному місті помінятися місцями. Водій погодився і впевнено прочитав лекцію. Потім настав час запитань та відповідей. Пролунало складне питання, але водій, не розгубившись, відповів: “Бачу, ви знаєтеся на темі. Однак ваше питання настільки просте, що навіть мій водій зможе відповісти на нього”. Планк вийшов уперед і відповів! Так закінчується ця кумедна і, звичайно ж, вигадана розповідь.

Троє друзів Даниїла теж опинилися “на гарячому стільці”. Цар Навуходоносор пригрозив кинути їх у розпечену піч, якщо вони не вклоняться бовванові. “І хто той Бог, що врятує вас від моїх рук?” – сказав він (Дан. 3:15). Друзі відмовилися виконувати наказ. Тоді цар наказав розпалити піч у сім разів сильніше, ніж зазвичай, і кинути юнаків у вогонь.

Але трапилося диво. Ангел (в. 28), а можливо, Сам Ісус, приєднався до них, оберігаючи від полум’я, а цар отримав незаперечну відповідь на своє запитання (вв. 24-25). У результаті Навуходоносор прославив Бога Шадраха, Мешаха та Авед-Неґо і визнав, що “немає іншого Бога, що міг би так урятувати, як оцей” (вв. 28-29).

Іноді ми теж зустрічаємо труднощі. Але Ісус іде поруч. Він нестиме нас на руках.