Якщо немовля плаче, це означає, що воно втомилося або голодне. Однак, згідно з дослідженнями лікарів в Університеті Брауна, деякі особливості плачу новонароджених можуть надати важливу інформацію і про інші проблеми. За допомогою комп’ютерної програми були вивчені висота тону, гучність та чіткість дитячого плачу. Тепер ці дані дозволяють робити висновки про стан центральної нервової системи дитини.

Згідно з пророцтвом Ісаї, Бог слухає благання Своїх вибраних, визначає стан їхніх сердець і відповідає їм проявами благодаті. Жителі Юдеї не хотіли слухати пророка, а шукали порятунку від ворогів у союзі з Єгиптом (Іс. 30:1-7). На це Бог промовив, що якщо вони й надалі чинитимуть опір, результатом стане поразка та приниження. Але при цьому, – говорив Ісая, – “Господь буде чекати, щоб помилувати вас, і… підійметься, щоб милосердя вчинити над вами” (в. 18). Порятунок прийде, але тільки у відповідь на крик покаяння та віри. Якщо Божий народ покличе до Свого Творця, Він простить їхні гріхи і оновить їхню духовну силу та життєздатність (вв. 8-26).

Те саме стосується і нас сьогодні. Коли наш плач покаяння або поклик віри досягає вух Небесного Отця, Він слухає, прощає та оновлює нашу радість та надію.