Місяць: Жовтень 2023

Під Божими крилами

На ставку біля нашого житлового комплексу живе кілька сімей канадських гусей з гусенятами. Маленькі гусенята такі пухнасті та милі, що важко втриматися, щоб не спостерігати за ними, коли я гуляю чи бігаю навколо ставка. Однак я навчилась уникати зорового контакту і давати гусям широкий простір, інакше я ризикую, що гусак-захисник, запідозривши загрозу, зашипить і поженеться за мною!

Співчуття через смартфон

Кур’єр запізнився з їжею? Ви можете за допомогою смартфона поставити йому оцінку в одну зірочку. Працівниця крамниці поводилася з вами грубо? Ви можете написати їй критичний відгук. Смартфони дозволяють нам робити покупки, спілкуватися з друзями тощо. Але вони також дали нам можливість публічно оцінювати один одного. І це може стати проблемою, тому що судження можуть бути зроблені без урахування контексту.

Ви можете довіряти Богу

Коли в мого кота Міккі була очна інфекція, я щодня закапувала йому спеціальні краплі. Щойно я клала його на стійку у ванній кімнаті, він дивився на мене переляканими очима і готувався до неприємної процедури. “Хороший хлопчик”, – бурмотіла я. Хоча він і не розумів, що я роблю, проте ніколи не відскакував, не шипів і не дряпав мене. Замість цього він притискався до мене – до людини, яка змусила його пройти через це випробування. Він знав, що може мені довіряти.

Цінніший за золото

Ви коли-небудь мріяли про те, щоб, переглядаючи недорогі речі на розпродажі, знайти в них щось неймовірно цінне? Так сталося в штаті Коннектикут, коли квіткову китайську антикварну чашу, придбану на розпродажі всього за 35 доларів, продали на аукціоні у 2021 році за понад 700 000 доларів. Виріб виявився рідкісним, історично значущим артефактом п’ятнадцятого століття. Це приголомшливе нагадування, що серед того, що деякі люди вважають за непотріб, насправді може виявитись щось дуже цінне.

Три царі

У популярному мюзиклі “ Гамільтон ” англійський король Георг ІІІ гумористично зображений як божевільний лиходій. Втім у новій біографії короля Георга стверджується, що він не був таким тираном, як говориться в мюзиклі “ Гамільтон ” або в Декларації незалежності Америки. Якби Георг був жорстоким деспотом, яким його вважали американці, він би зупинив їхнє прагнення до незалежності крайніми методами “випаленої землі”. Однак короля стримував його ж “цивілізований, добродушний” характер.

Оздоба замість попелу

Після пожежі “Маршалла”, найбільш руйнівної в історії Колорадо, одна служба запропонувала сім’ям допомогу в пошуку цінних речей серед попелу. Члени родин згадували дорогоцінні предмети, які, як вони сподівалися, все ще збереглися. Однак мало що вціліло. Один чоловік з ніжністю говорив про свою обручку. Він поклав її на комод у спальні. Тепер будинку немає, він обвуглився і перетворився на один шар уламків. Обручку шукали в тому самому кутку, де була спальня, але безуспішно.

Одні двері для всіх

Правила в місцевому ресторані, де я працював, відповідали соціальній та расовій політиці кінця 1950-х – початку 1960-х років. Працівники на кухні – Мері, кухар, та мийники посуду, як я, – були чорношкірими, однак відвідувачі ресторану були білі. Чорношкірі клієнти могли замовляти їжу, але мусили забирати її через задні двері. Така політика лише посилювала нерівне ставлення до чорношкірих у ту епоху. Хоча багато чого й змінилося з того часу, нам все ще є куди зростати в ставленні один до одного, як до людей, створених за образом і подобою Божою.