Уоллес та Мері Браун вирішили переїхати до бідного району Бірмінгема (Англія). Невелика церква потребувала пастора. Але подружжя не знало, що на території, що прилягає до церкви і будинку, в якому їм належить жити, орудувала місцева банда. Браунам кидали цеглу у вікна, підпалювали паркани, погрожували їхнім дітям. Насильство тривало місяцями, і поліція не могла нічого вдіяти.

Книга пророка Неемії розповідає, як ізраїльтяни відбудували зруйновані стіни Єрусалима. Коли вороги “змовилися… учинити… замішання” (Неем. 4:2), ізраїльтяни “молилися до… Бога, і поставили проти них сторожу” (в. 3). Відчуваючи, що Бог за допомогою цього тексту з Біблії направляє їх, Брауни, їхні діти та ще декілька людей обійшли навколо стін церкви, молячись, щоб Він поставив ангелів на сторожі задля їхнього захисту. Бандити насміхалися, але наступного дня з’явилася лише половина цієї банди. Потім бандитів було лише п’ятеро, а ще через один день взагалі ніхто не прийшов. Пізніше Брауни почули, що банда припинила тероризувати людей.

Ця чудесна відповідь на молитву не є формулою нашого власного захисту, але вона нагадує, що протидія Божій справі прийде, і її треба усувати зброєю молитви. “Згадайте Господа великого та грізного”, – сказав Неемія ізраїльтянам (в. 8). Він може змінити навіть жорстокі серця.