Місяць: Березень 2024

Ісус Христос воскрес!

До вступу в Кембриджський університет Чарльз Симеон любив коней та одяг, щороку витрачаючи величезні суми на своє вбрання. Втім, оскільки навчання вимагало від нього регулярного відвідування богослужінь, він почав досліджувати те, у що вірив. Після читання книг, написаних віруючими в Ісуса Христа, він пережив вражаюче навернення у Великодню неділю. Прокинувшись рано вранці 4 квітня 1779 року, він вигукнув: “Ісус Христос воскрес! Алілуя! Алілуя!” Зростаючи у вірі в Бога, він присвятив себе вивченню Біблії, молитві та відвідуванню богослужінь у каплиці.

Страсті Христові

Перед тим, як Джеймс Кевізел зіграв роль Ісуса у фільмі “Страсті Христові”, режисер Мел Гібсон попередив, що робота буде надзвичайно складною і може негативно вплинути на його кар’єру в Голівуді. Кевізел все одно взявся за цю роль, сказавши: “Я думаю, що ми повинні це зробити, навіть якщо це буде важко”.

Ісус, наша замісна жертва

Заможний двадцятирічний хлопець брав участь у драг-рейсингу зі своїми друзями і збив на смерть пішохода. Хоча юнак отримав три роки ув’язнення, дехто вважає, що чоловік, який з’явився в суді (і який згодом відбув покарання), був найнятим “сурогатом” водія, який скоїв злочин. Подібні речі трапляються в деяких країнах, де люди наймають двійників, щоб уникнути відповідальності за свої злочини.

Нова заповідь любові

За традицією, яка бере початок ще з тринадцятого століття, члени королівської родини у Великій Британії роздають подарунки нужденним у Чистий четвер, за день до Страсної п’ятниці. Цей звичай корениться в значенні слова “чистий”, яке походить від латинського mandatum, “наказ”. Це виконання нової заповіді, яку Ісус дав Своїм друзям у ніч перед смертю: “Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви” (Ів. 13:34).

Плодовиті християни

Сінді була в захваті від своєї нової роботи в благодійній організації. Яка можливість змінити світ на краще! Втім незабаром вона виявила, що колеги не поділяють її ентузіазму. Вони висміювали мету організації та виправдовували свою погану роботу тим, що шукали більш прибуткові посади. Сінді пошкодувала, що подала заявку на цю роботу. Те, що здалеку виглядало чудово, зблизька розчаровувало.

Відсутність основ

Десятиліттями компанія McDonald’s тримала лідерство у сфері фаст-фуду завдяки своєму бургеру “Чверть фунта” . У 1980-х роках конкуруюча мережа вигадала ідею скинути з трону компанію із золотими арками. A&W запропонувала бургер під назвою “Третина фунта”, більший за бургер McDonald’s, втім продавала його за тією ж ціною. Крім того, бургер A&W переміг у численних дегустаціях. Однак ця ідея провалилася. Ніхто його не купував. Дослідження показало, що споживачі неправильно зрозуміли математику і думали, що третина фунта менша за чверть фунта. Грандіозна ідея провалилася: люди не зрозуміли основ.

Люблячи інших, любити Бога

У родині Альба стався рідкісний випадок – у них народилися дві пари близнюків з різницею в тринадцять місяців. Як їм вдавалося поєднувати свої батьківські обов’язки з роботою? У справу втрутились їхні друзі та родичі. Бабусі та дідусі брали по парі близнюків на день, щоб батьки могли працювати та оплачувати медичне страхування. Одна компанія надала річний запас підгузків. Колеги подружжя пожертвували свої лікарняні. “Ми б не змогли це зробити без нашої громади”, – визнали вони. Було навіть таке, що одна ведуча прямо під час інтерв’ю в прямому ефірі зняла свій мікрофон і побігла за одним з їхніх неслухняних малюків, продовжуючи таким чином інвестувати в громаду!