До вступу в Кембриджський університет Чарльз Симеон любив коней та одяг, щороку витрачаючи величезні суми на своє вбрання. Втім, оскільки навчання вимагало від нього регулярного відвідування богослужінь, він почав досліджувати те, у що вірив. Після читання книг, написаних віруючими в Ісуса Христа, він пережив вражаюче навернення у Великодню неділю. Прокинувшись рано вранці 4 квітня 1779 року, він вигукнув: “Ісус Христос воскрес! Алілуя! Алілуя!” Зростаючи у вірі в Бога, він присвятив себе вивченню Біблії, молитві та відвідуванню богослужінь у каплиці.

У перший Великдень життя двох жінок, які прийшли до гробу Ісуса, змінилися. Вони стали свідками сильного землетрусу, коли ангел відкотив камінь. Він сказав їм: “Не лякайтеся, бо я знаю, що Ісуса розп’ятого це ви шукаєте. Нема Його тут, – бо воскрес, як сказав” (Мт. 28:5-6). Переповнені радості, жінки вклонились Ісусу і побігли назад, щоб розповісти друзям радісну звістку.

Зустріч із воскреслим Христом не призначалась лише для давніх часів. Він обіцяє зустріти нас тут і зараз. Ми можемо пережити надзвичайну зустріч, як жінки біля гробу або як Чарльз Симеон. Яким би чином Ісус не відкрив нам Себе, ми можемо вірити, що Він любить нас.