Місяць: Лютий 2024

Навіть книга Левит

На занятті по вивченню Біблії ми розбирали книгу Левит. “Я пропустив більшу частину, – зізнався я. – Не розумію, навіщо мені читати про цю проказу”.

“Поможи недовірству моєму!”

“Де моя віра? Навіть у глибині душі немає нічого, крім порожнечі і темряви… Боже, якщо ти є, будь ласка, пробач мені”.

Коли Ісус зупиняється

Кілька днів хворий кіт жалібно нявкав, сховавшись у коробці біля місця моєї роботи. Покинутий на вулиці котик залишався непоміченим для тих, хто проходив повз нього, аж поки не з’явився Джун. Двірник приніс тварину додому, де він жив з двома собаками, колишніми безпритульними.

Солодкий сон

Погані спогади та докори сумління заполонили свідомість Села. Страх переповнював серце, а піт виступав на чолі. То була ніч перед його хрищенням, і він ніяк не міг зупинити натиск темних думок. Сел отримав спасіння в Ісусі і знав, що його гріхи були прощені, однак духовна битва тривала. Тоді дружина взяла його за руку і помолилася за нього. За мить на зміну страху в серце Села прийшов мир. Він встав і написав слова, якими хотів поділитися перед хрищенням, те, що не зміг зробити до цього. Написавши текст, він заснув солодким сном.

Не вдача, а Христос

Згідно журналу “Discover”, у Всесвіті існує близько 700 квінтильйонів (це цифра 7 із 20 нулями) планет, але серед них немає жодної, яка схожа на Землю. Астрофізик Ерік Закріссон каже, що однією з вимог до планети, яка може підтримувати життя, є її орбіта в “золотій зоні” з відповідною температурою та можливістю для існування води. З 700 квінтильйонів планет Земля – єдина планета, де умови є саме такими. Закріссон дійшов висновку, що планеті Земля якимось чином “дуже пощастило”.

Разом краще

Сьорен Солкер роками фотографував шпаків та захоплююче видовище, коли сотні тисяч птахів плавно рухаються небом як єдине ціле. Спостерігати за цим дивом – все одно, що сидіти під вируючою хвилею або під масивним мазком пензля, що перетікає в калейдоскоп візерунків. У Данії це явище називають “чорне сонце” (це також назва приголомшливої книги з фотографіями Солкера). Найбільш вражаючим є те, як шпаки інстинктивно слідують за своїм найближчим товаришем, літаючи так близько, що якщо один з них пропустить такт, то це призведе до масової катастрофи. Однак шпаки використовують бурмотіння, щоб захистити один одного. Коли спускається яструб, ці крихітні створіння стають у щільний стрій і рухаються колективно, відбиваючись від хижака, який легко міг би їх схопити, якби вони були поодинці.

Доброзичливість до чужинців

У книзі “Все сумне – неправда” Даніель Найєрі описує свою жахливу втечу з матір’ю та сестрою від переслідувань через табір для біженців до безпечного місця в США. Літня пара погодилася взяти їх під свою опіку, хоча й не знала їх. Минули роки, однак Даніель і досі не може прийти до тями. Він пише: “Ви можете в це повірити? Абсолютно наосліп вони зробили це. Вони навіть ніколи нас не бачили. Якби ми виявились лиходіями, їм би довелося за це заплатити. Я навіть не можу уявити більш сміливого, доброго і відчайдушного вчинку”.