Згідно журналу “Discover”, у Всесвіті існує близько 700 квінтильйонів (це цифра 7 із 20 нулями) планет, але серед них немає жодної, яка схожа на Землю. Астрофізик Ерік Закріссон каже, що однією з вимог до планети, яка може підтримувати життя, є її орбіта в “золотій зоні” з відповідною температурою та можливістю для існування води. З 700 квінтильйонів планет Земля – єдина планета, де умови є саме такими. Закріссон дійшов висновку, що планеті Земля якимось чином “дуже пощастило”.

Апостол Павло запевняв віруючих у Колосах, що Всесвіт існує не завдяки “пані Вдачі”, а завдяки праці Ісуса. Апостол представляє Христа як Творця світу: “Бо то Ним створено все” (Кол. 1:16). Ісус не лише є могутнім Творцем світу, але і “все Ним стоїть” (в. 17). Він зберігає у світі належну температуру, необхідну для існування людей. Ісус підтримує світ, виявляючи досконалу мудрість і безмежну силу.

Насолоджуючись красою світу і живучи посеред цієї краси, звертаймо увагу не на випадковий збіг обставин, а на цілеспрямовану, суверенну, могутню та люблячу діяльність Господа Ісуса Христа, в Якому “вся [Божа] повнота” (в. 19).