Перед тим, як Джеймс Кевізел зіграв роль Ісуса у фільмі “Страсті Христові”, режисер Мел Гібсон попередив, що робота буде надзвичайно складною і може негативно вплинути на його кар’єру в Голівуді. Кевізел все одно взявся за цю роль, сказавши: “Я думаю, що ми повинні це зробити, навіть якщо це буде важко”.

Під час зйомок у Кевізеля влучила блискавка, він схуд на 20 кілограмів і випадково отримав удар батогом під час сцени шмагання. Після закінчення зйомок він заявив: “Я не хотів, щоб люди бачили мене. Я просто хотів, щоб вони побачили Ісуса. Через це відбудеться навернення”. Фільм справив глибокий вплив на самого Кевізеля та на інших учасників зйомок, і тільки Бог знає, скільки з мільйонів людей, які його подивились, змінили своє життя.

Страсті Христові – це час найбільших страждань Ісуса, починаючи з Його славного в’їзду в Єрусалим у Вербну неділю і закінчуючи зрадою, знущанням, бичуванням та розп’яттям. Розповіді про це містяться в усіх чотирьох Євангеліях.

У 53-му розділі Книги пророка Ісаї провіщені Його страждання та їхній наслідок: “Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, – кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено” (в. 5). “Усі ми блудили, немов ті овечки” (в. 6). Завдяки смерті та воскресінню Ісуса ми можемо мати мир із Богом. Його страждання надали нам можливість бути з Богом.