У Німеччині злодії викрали рефрижератор-причіп з понад 20 тоннами шоколаду. Вартість викрадених солодощів оцінили у 80 000 доларів. Місцева поліція звернулася до всіх, кому запропонують велику кількість шоколаду через нетрадиційні канали, негайно повідомити про це. Безумовно, ті, хто вкрав величезну кількість солодощів, зіткнуться з гіркими і неприємними наслідками, якщо їх спіймають і притягнуть до кримінальної відповідальності!

Книга приповістей підтверджує цей принцип: “Хліб з неправди солодкий людині, та піском потім будуть наповнені уста її” (Пр. 20:17). Речі, які ми здобуваємо несправедливим способом, можуть на перший погляд здаватися солодкими – приправленими азартом. Однак з часом смак вивітрюється, і наш обман призводить до того, що ми залишаємось ні з чим та потрапляємо в біду. Гіркі наслідки провини, страху та гріха можуть зруйнувати наше життя і репутацію. “Навіть юнак буде пізнаний з чинів своїх, – чи чин його чистий й чи простий” (в. 11). Отож, нехай наші слова та вчинки відображають чисте серце, віддане Богові, а не гіркоту егоїстичних бажань.

Якщо приходить спокуса, просімо Бога зміцнити нас і допомогти нам залишитися вірними Йому. Він може допомогти нам зазирнути за короткочасну “солодкість” спокуси і направити до ретельного обмірковування довгострокових наслідків нашого вибору.