Дванадцятого липня 2022 року вчені очікували на перші знімки з нового космічного телескопа Джеймса Вебба. Найсучасніший телескоп може зазирнути у Всесвіт далі, ніж будь-коли зазирало людство. Раптом з’являється зображення, від якого перехоплює подих: кольоровий космічний пейзаж туманності Каріна, який ніколи раніше не бачили таким. Один астроном НАСА процитував Карла Сагана, відомого атеїста: “Десь на нас чекає щось неймовірне”.

Іноді люди можуть дивитися Богу в очі і не бачити Його. Однак псалмоспівець Давид дивився на небо і точно знав, що він бачив: “Слава Твоя понад небесами” (Пс. 8:2). Саган був правий стосовно чогось “неймовірного”, що нас очікує, однак він не усвідомив того, що осягнув Давид: “Коли бачу Твої небеса – діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, – то що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї?” (вв. 4-5).

Коли ми бачимо знімки далекого космосу, то дивуємось не стільки технологіям, скільки тому, що ми є свідками Божого творіння. Ми дивуємось тому, що в безмежності творіння Бог зробив людину “володарем творива рук Своїх” (в. 7). Дійсно, “на нас чекає щось неймовірне”, і це Бог, Який чекає, щоб привести віруючих в Ісуса до Себе, коли Він знову повернеться на землю. Це найбільш захоплюючий образ з усіх існуючих!