Місяць: Червень 2024

Що до того тобі?

“Чому мені дали полуничний льодяник, а їй виноградний?” – запитала моя шестирічна племінниця. Мої племінниці та племінник рано навчили мене, що діти часто порівнюють те, що їм дають, з тим, що отримують інші. Це означає, що мені, як турботливій тітці, треба бути розсудливою!

Улюблені Господом

Щоб висловити свій смуток, Еллі, молода дівчина, написала наступні слова на дощечці і поставила її в парку: “Мені сумно. Ніхто не хоче зі мною спілкуватися, і я втратила єдину людину, яка мене вислуховувала. Я плачу щодня”.

Майбутнє, сповнене надії

Після руйнівного урагану “Катріна” у 2005 році розпочалася поступова відбудова Нового Орлеану. Одним із найбільш постраждалих районів був Нижній дев’ятий округ, де протягом багатьох років після урагану мешканці не мали доступу до основних ресурсів. Своїх зусиль, аби це змінити, докладав і Бернелл Котлон. У листопаді 2014 року він відкрив перший продуктовий магазин у цьому окрузі. “Коли я купив будівлю, всі думали, що я божевільний”, – згадує Котлон. Але “найперша клієнтка заплакала, бо вона… думала, що життя більше ніколи не повернеться в цей район”. Мати Котлона казала, що її син “побачив те, чого я не бачила. І я рада, що він… скористався цим шансом”.

Паломництво

Понад двісті мільйонів людей різних віросповідань щороку здійснюють паломництво. Протягом століть для багатьох паломників ціллю була подорож до святого місця, щоб отримати благословіння. Йшлося про те, щоб дістатися до храму, собору, святині чи іншого місця, де можна отримати його.

Навчаймось один в одного

Задовго до того, як Zoom став доступним інструментом спілкування, подруга попросила мене приєднатися до неї через відеодзвінок, щоб обговорити проєкт. З тону моїх електронних листів вона зрозуміла, що я була спантеличена, тому запропонувала знайти підлітка, який би допоміг мені налаштувати відеозв’язок.

Лагідний Йорн

Вони не думали, що Йорн, орендар, який обробляв землю, зможе багато чого досягти. Проте, незважаючи на слабкий зір та інші фізичні обмеження, він присвячував себе людям у своєму селі в Норвегії, молячись ночами, коли біль не давав йому спати. У молитві він переходив від хати до хати, називаючи кожну людину окремо, навіть дітей, яких він ще не знав. Люди любили його за лагідний характер і зверталися до нього за мудрістю та порадою. Навіть якщо він не міг допомогти їм практично, люди все одно відчували себе благословенними, отримавши його любов. Коли Йорн помер, його похорон був найбільшим за всю історію цієї громади, хоча в нього не було родини. Його молитви принесли плоди, яких він навіть не міг собі уявити.

У благоговінні перед Богом

Фобія – це “ірраціональний страх” перед певними речами або ситуаціями. Арахнофобія – це страх перед павуками, хоча дехто може стверджувати, що це цілком раціональна річ, якої варто боятися! Ще є глобофобія та ксоколатофобія. Ці та ще близько чотирьохсот інших видів фобій є реальними і задокументованими. Отож, ми можемо боятися майже всього.