Коли ми з дружиною отримали вищу освіту, в нас накопилося декілька тисяч доларів боргу, який ми хотіли погасити за допомогою кредиту. Ми звернулися до місцевого банку, але нам відмовили, бо ми не жили і не працювали в цьому місті тривалий час. Через декілька днів я поділився тим, що сталося, з моїм другом Мінгом, який був старійшиною в нашій церкві. “Я хотів би розповісти про це моїй дружині”, – сказав він, виходячи за двері.

Через декілька годин пролунав телефонний дзвінок. Це був Мінг. “Ми з Енн хотіли б позичити вам гроші, які вам потрібні, безвідсотково”, – запропонував він. Я не знав, що сказати, тому відповів: “Я не можу просити вас про це”. “А ти і не просиш!” – весело відповів Мінг. Вони люб’язно дали нам позику, і ми з Кері повернули її так швидко, як тільки змогли.

Я вірю, що Мінг і Енн були щедрими через свою любов до Бога. У Святому Письмі сказано: “Добрий муж милостивий та позичає, удержує справи свої справедливістю” (Пс. 111:5). Той, хто довіряє Богу, має “міцне” серце, яке “не боїться” (вв. 7-8), розуміючи, що Він є джерелом усього доброго в житті людини.

Бог виявив до нас щедрість, дарувавши нам життя та прощення. Будьмо щедрими і ми, виявляючи Божу любов до інших і ділячись з ними своїми ресурсами.