Місяць: Липень 2024

Він прекрасний

Вже понад 130 років Ейфелева вежа велично височіє над Парижем та є символом архітектурного блиску і краси. Місто з гордістю просуває вежу як ключовий елемент своєї величі.

Важливий дефіс

Готуючись до похоронного богослужіння в честь моєї мами, я молилась, аби підібрати правильні слова, щоб описати її роки через “дефіс”, що гравіюється між датою народження та смертю. Я розмірковувала про хороші і не дуже хороші часи в наших стосунках. Я прославляла Бога за той день, коли моя мама прийняла Ісуса як свого Спасителя, після того як побачила, як Він мене змінив. Я дякувала Господу за те, що Він допоміг нам разом зростати у вірі, і за людей, які розповідали, як моя мама підбадьорювала і молилася за них, обдаровуючи їх добротою. Моя мама насолоджувалася значущим “дефісом” – життям, добре прожитим для Ісуса.

Невидимий Цар

Пілігрим ” – так називається мюзикл, заснований на алегоричному зображенні життя християнина в книзі “ Подорож Пілігрима ”. У цій історії всі невидимі сили духовного світу стають видимими для глядачів. Персонаж Царя, що представляє Бога, присутній на сцені майже протягом усієї вистави. Він одягнений у білий одяг і активно блокує атаки ворога, ніжно обіймає тих, кому боляче, та підштовхує інших до добрих справ. Незважаючи на Його незамінну роль, головні людські персонажі не можуть фізично бачити Царя; вони бачать лише результати Його дій.

Поклоніння, яке змінює

Сьюзі плакала, сидячи біля лікарняної палати інтенсивної терапії. Хвилі паралізуючого страху захльостували її. Крихітні легені її двомісячної дитини були наповнені рідиною, і лікарі сказали, що роблять все можливе, щоб врятувати немовля, але не давали жодних гарантій. За її словами, у той момент вона “відчула ніжний поштовх Святого Духа, який нагадав їй про поклоніння Богу”. Не маючи сил співати, вона вмикала пісні прославлення на своєму телефоні протягом наступних трьох днів у лікарні. Поклоняючись, Сьюзі знайшла надію і мир. Сьогодні вона каже, що цей досвід навчив її, що “поклоніння не змінює Бога, але воно точно змінює нас”.

Прості способи

Коли в Елсі виявили рак, вона була готова піти на небо, щоб бути з Ісусом. Однак жінка одужала, хоча хвороба зробила її нерухомою. Елсі замислилась над тим, навіщо Господь зберіг її життя. “Що доброго я можу зробити? – питала вона Бога. – У мене немає ані грошей, ані якихось особливих навичок, і я не можу ходити. Яка користь від мене?”

Ісус видаляє плями

“О, ні!” – сумно вигукнув я, відкривши сушарку, щоб дістати білизну. Моя біла сорочка була вся в чорнильних плямах, неначе шкура леопарда. Я забувся витягнути авторучку з кишені, і тепер вся білизна виявилася безнадійно зіпсованою.

Жити по-справжньому

Тисячі людей молилися за пастора Еда Добсона, коли у 2000-му році йому поставили невтішний діагноз – аміатрофічний склероз. Багато хто вірив, що коли вони з вірою молитимуться про зцілення, Бог відповість негайно. Після 12 років боротьби з хворобою, через яку м’язи Еда поступово атрофувалися (і за три роки до його смерті), хтось запитав його, чому, на його думку, Бог і досі не зцілив його. “Я не переймаюсь цим питанням”, – відповів він. Його дружина Лорна додала: “Якщо ви лише прагнете мати відповіді, то не зможете по-справжньому жити”.