Злодій увірвався до майстерні з ремонту телефонів, розбив скло вітрини і почав розкладати по кишенях телефони та інші речі. Він намагався приховати своє обличчя від камери спостереження, накривши голову картонною коробкою. Однак під час пограбування коробка спала, відкривши його обличчя. За кілька хвилин власник магазину побачив відеозапис пограбування, викликав поліцію, яка заарештувала грабіжника біля сусіднього магазину. Ця історія нагадує нам, що кожен прихований гріх колись буде виявлений.

Людська природа намагається приховати свої гріхи. Натомість у книзі Еклезіяста ми читаємо, що повинні дотримуватись Божих заповідей, бо кожна прихована річ постане перед Його праведним поглядом і отримає справедливий вирок (Екл. 12:14). Автор писав: “Бога бійся, і чини Його заповіді, бо належить це кожній людині” (в. 13). Навіть приховані речі, які засуджуються Десятьма заповідями (Лев. 4:13), не уникнуть Божої оцінки. Бог винесе на суд кожну справу: добру чи злу. Але завдяки Його благодаті ми можемо знайти прощення наших гріхів у Христі Ісусі та Його жертві за нас (Еф. 2:4-5).

Якщо ми усвідомлюємо і засвоюємо Його заповіді, це призводить до благоговійного страху перед Ним і відповідного способу життя. Принесімо Йому наші гріхи і знову відчуймо Його любляче, всепрощаюче серце.