Місяць: Серпень 2024

Мудра турбота

Видовище було жахливим. Зграя з п’ятдесяти п’яти китів викинулась на шотландський пляж. Волонтери намагалися їх врятувати, однак ті, зрештою, загинули. Ніхто не знає, чому відбуваються такі масові викиди на берег, але це може бути пов’язано з сильними соціальними зв’язками між китами. Якщо один потрапляє в біду, інші приходять на допомогу – інстинкт турботи, який, за іронією долі, може призвести до трагедії.

Що у твоїй руці?

Через декілька років після того, як я отримала спасіння і присвятила своє життя Богу, я відчула Його спонуку залишити журналістську кар’єру. Відклавши перо і свої записи, я не могла позбутися відчуття, що одного дня Бог покличе мене писати для Його слави. Протягом багатьох років блукань у моїй особистій пустелі мене підбадьорювала історія Мойсея, що міститься у 4-му розділі книги Вихід.

Справедливий Бог

У підлітковому віці Райан втратив матір, яка померла від раку. Він залишився без даху над головою і незабаром кинув школу. Хлопець відчував безнадію і часто голодував. Вже через роки Райан заснував некомерційну організацію, яка дає можливість іншим людям, особливо маленьким дітям, садити, збирати врожай і готувати їжу, вирощену на власному городі. Організація побудована на переконанні, що ніхто не повинен залишатися без їжі, а ті, хто щось має, повинні піклуватися про тих, хто цього не має. Це резонує з Божим серцем, яке прагне прояву справедливості та милосердя.

Варто очікувати

Давайте поговоримо про затримки . Філ Стрінгер чекав вісімнадцять годин, аби сісти на рейс, який затримали через грозу. Однак його терпіння і наполегливість окупилися. Він не тільки долетів до місця призначення і встиг на важливі ділові зустрічі, але й виявився єдиним пасажиром на цьому рейсі! Всі інші пасажири відмовилися. Стюардеси пропонували йому різну їжу, і Стрінгер додає: “Звичайно, я сидів у першому ряду. Чому б і ні, коли весь літак у твоєму розпорядженні?”

Схожі на Ісуса

Бог створив велику сіру сову як майстра з маскування. Сріблясто-сіре забарвлення пір’я дозволяє їй зливатися з корою, коли вона сидить на деревах. Коли сови хочуть залишитись непоміченими, вони ховаються на видноті, зливаючись з навколишнім середовищем за допомогою свого пір’яного маскування.

Пустиня

На початку свого християнського життя я думала, що зустрічі з Ісусом відбуваються “на гірських вершинах”. Однак цей досвід рідко був довготривалим і часто не приводив до жодного зростання. Письменниця Ліна Абу-Джамра каже, що саме в пустелі ми зустрічаємо Бога і саме там ми зростаємо. У своєму біблійному дослідженні “ Через пустелю ” вона пише: “Мета Бога – використовувати пустельні місця в нашому житті, аби зробити нас сильнішими”. Далі вона продовжує: “Божа доброта призначена для того, аби бути отриманою посеред вашого болю, а не бути підтвердженою відсутністю болю”.

Космічні перегони

Двадцять дев’ятого червня 1955 року Сполучені Штати Америки оголосили про свій намір запустити в космос супутник. Невдовзі Радянський Союз оголосив про свої плани зробити те саме. Космічна гонка почалася. Радянський Союз першим запустив супутник і відправив людину в космос, коли Юрій Гагарін вперше облетів нашу планету. Перегони тривали доти, доки 20 липня 1969 року “гігантський стрибок для людства” Ніла Армстронга на поверхні Місяця не завершив ці змагання. Невдовзі розпочався період співпраці, що призвів до створення Міжнародної космічної станції.