Я ніколи не планував створювати неприбуткову організацію для одиноких людей, однак коли відчув покликання до цього, у мене виникло багато питань. Як буде фінансуватися благодійна організація, і хто повинен допомогти мені в її створенні? Найбільшу допомогу в цих питаннях мені надала не бізнес-книга, а Біблія.

Книга Ездри – це чудове керівництво для тих, хто покликаний Богом щось будувати. Розповідаючи про те, як юдеї відбудовували Єрусалим після свого вигнання, вона показує, як Бог надавав кошти через громадські пожертви та урядові гранти (Езд. 1:4-11; 6:8-10), і як волонтери та підрядники виконували роботу (Езд. 1:5; 3:7). Тут показано, наскільки важливим є час на підготовку, адже відбудова не починалася до другого року після повернення юдеїв (Езд. 3:8). У книзі також показано, як може з’явитися опозиція (р. 4). Втім у цій історії мені особливо запам’яталася одна річ. За цілий рік до початку будівництва юдеї встановили жертівник (Езд. 3:1-6). Народ поклонявся, хоча “під Господній храм не були ще покладені основи” (в. 6).

Чи закликає вас Бог розпочати щось нове? Принцип Ездри актуальний, незалежно від того, що ви починаєте робити: благодійність, вивчення Біблії чи якесь нове завдання на роботі. Навіть проєкт, дарований Богом, може відволікти нашу увагу від Нього. Отож, спочатку зосередимось на Бозі. На першому місці повинне бути поклоніння.