Дві бабусі з Техасу нещодавно стали сенсацією для ЗМІ, здійснивши навколосвітню подорож за вісімдесят днів у віці вісімдесяти одного року. Найкращі подруги, що мандрують світом протягом двадцяти трьох років, побували на всіх семи континентах. Вони стартували в Антарктиді, танцювали танго в Аргентині, їздили на верблюдах у Єгипті та каталися на санях на Північному полюсі. Вони відвідали 18 країн, включаючи Замбію, Індію, Непал, Балі, Японію, Рим і завершили свою подорож у Австралії. Подруги сподіваються, що вони надихнули майбутні покоління насолоджуватися подорожами, незалежно від їхнього віку.

У книзі Вихід ми читаємо про двох 80-річних людей, яких Бог покликав до пригодницького життя. Він закликав Мойсея піти до фараона і вимагати, аби той звільнив Божий народ з рабства. Бог послав старшого брата Мойсея, Аарона, йому на підтримку. “Мойсей був віку восьмидесяти літ, а Аарон восьмидесяти і трьох літ, коли вони говорили до фараона” (Вих. 7:7).

Таке прохання здавалося б страшним у будь-якому віці, але Бог обрав цих братів, і вони виконали Його настанови. “І ввійшов Мойсей та Аарон до фараона, та й вчинили так, як наказав був Господь” (в. 10).

Мойсей і Аарон мали честь бути свідками того, як Бог визволив Свій народ з більш ніж 400-літнього рабства. Бог може використовувати нас у будь-якому віці. Отож, слідуймо за Ним, куди б Він не повів.