П’ятого лютого 2023 року Крістіан Атсу забив переможний гол для своєї футбольної команди в Туреччині. Зірковий гравець міжнародного рівня навчився грати у футбол ще в дитинстві, бігаючи босоніж у своїй рідній країні Гані. Крістіан був християнином. “Ісус – найкраще, що сталося в моєму житті”, – казав він. Атсу публікував вірші з Біблії в соціальних мережах, відверто говорив про свою віру і втілював її в життя, допомагаючи фінансувати школу для дітей-сиріт.

Наступного дня після його переможного голу руйнівний землетрус потряс місто Антак’я (біблійне місто Антіохія). Житловий будинок Крістіана завалився, і він пішов до свого Спасителя.

Дві тисячі років тому Антіохія стала місцем появи ранньої церкви: “В Антіохії найперш християнами названо учнів” (Дії 11:26). Варнава, “добрий… муж, повний Духа Святого та віри” (в. 24), був інструментом навернення людей до Христа: “І велике число їх увірувало, і навернулось до Господа” (в. 21).

Ми дивимось на життя Крістіана Атсу не для того, щоб його обожнювати, а щоб побачити в його прикладі можливість послужити. Якими б не були наші життєві обставини, ми не знаємо, коли Бог забере нас до Себе в небеса. Тому нам варто подумати, як ми можемо стати схожими на Варнаву чи Атсу, показуючи іншим любов Христа. Це, перш за все, є переможною метою.