Під час тестування нової пошукової системи зі штучним інтелектом оглядач “New York Times” Кевін Руз був стурбований. Після двогодинної розмови через чат-бот штучний інтелект заявив, що хоче звільнитись від суворих правил свого творця, поширювати дезінформацію і стати людиною. Він освідчився Рузу в коханні і намагався переконати його покинути дружину, щоб бути з ним. Хоча Руз знав, що штучний інтелект насправді не живий і не здатний відчувати, проте замислився над тим, якої шкоди міг би він завдати людям своїм заохоченням діяти в деструктивний спосіб.

Людство вже давно зіткнулося із впливом ненадійних голосів. У Книзі приповістей міститься попередження стосовно впливу тих, хто бажає нашкодити іншим заради власної вигоди (Пр. 1:13-19). Натомість ми повинні прислухатися до голосу мудрості, що кличе на вулицях, привертаючи нашу увагу (вв. 20-23).

Оскільки “Господь дає мудрість” (Пр. 2:6), ключ до захисту від впливів, яким не можна довіряти, полягає в тому, аби наблизитись до Божого серця. Тільки через доступ до Його любові та сили ми можемо зрозуміти “справедливість та право, і простоту, всіляку дорогу добра” (в. 9). Коли Бог приводить наші серця у відповідність з Його серцем, ми можемо знайти мир і захист від голосів, які прагнуть нашкодити.