Місяць: Вересень 2024

Пошук мудрої радості

Пандемія перемагала. Саме так це виглядало для Джейсона Персоффа, лікаря відділення невідкладної допомоги, який присвятив себе порятунку пацієнтів хворих на коронавірус. Що допомагало йому викладатися “на повну”? У неробочий час він розслаблявся, фотографуючи щось маленьке, наприклад, окремі сніжинки. “Можливо, це звучить доволі дивно, – каже доктор Персофф, – але знаходити радість у чомусь маленькому, втім прекрасному, – це можливість возз’єднатися з Творцем, а також побачити світ таким, яким його мало хто бачить”.

Терпляча любов

Коли я гладжу нашу пухнасту норвезьку лісову кішку Містік, коли граюся з нею або коли вона ввечері засинає в мене на колінах, то важко повірити, що це та сама кішка, яку ми зустріли багато років тому. Раніше вона жила на вулиці, мала недостатню вагу й усіх боялася. Однак це поступово змінилося, коли я почала щодня приносити для неї їжу. Одного разу вона нарешті дозволила мені погладити себе, а решта – то вже історія.

Прищеплені до Божої родини

Кілька років тому під час візиту з батьком до його улюбленого Еквадору ми відвідали сімейну ферму, де він виріс. Там я помітила групу дивних дерев. Батько пояснив, що коли він був хлопчиком, то брав гілку з одного фруктового дерева, робив надрізи на іншому дереві і прищеплював її до стовбура, як це робили дорослі. Його таємні витівки залишалися непоміченими, аж поки ці дерева не починали родити зовсім інші плоди, ніж очікувалось.

Побудовані на Христі

У світі існує безліч назв для груп тварин. Без сумніву, ви чули про отару овечок, стадо великої рогатої худоби чи навіть зграю гусей. Але деякі назви можуть вас здивувати. Наприклад, чи чули ви про будівлю граків (євразійських ворон)?

Надія на воскресіння

Навіть коли в житті Джонні Кеш, легенди кантрі-музики, наближався час його смерті, він був сповнений рішучості продовжувати займатися музикою. Його останній альбом був записаний в останні місяці життя. Заголовна пісня, версія гімну Клода Елі у виконанні Кеша, дає уявлення про його останні думки, коли ми чуємо, як він співає про свою надію на воскресіння. Його знаменитий глибокий голос, хоч і ослаблений через погіршення здоров’я, проголошує потужне свідчення віри.

Добра каша

Найкраще в кіоску Джоселін продавалася її рисова каша. Вона дуже ретельно розмішувала рис, поки той не набував однорідної консистенції. Тому Джоселін була здивована, коли постійний покупець одного разу сказав: “Сьогодні ваша каша має інший смак. Текстура не така однорідна”.

Робота під впливом Царства

Англійські фабрики вікторіанської епохи були похмурими місцями з високим рівнем смертності. “Як робітник може плекати якісь ідеали, – питав Джордж Кедбері, – якщо його домом є нетрі?” Тому він вирішив побудувати для свого зростаючого шоколадного бізнесу фабрику нового типу, яка приносила користь його робітникам.