Зірковий гравець американського футболу вийшов на сцену. Однак то був не стадіон. Він виступив перед трьома сотнями ув’язнених у виправній колонії Еверглейдс у Маямі, штат Флорида. Він поділився з ними словами з Книги пророка Ісаї.

У ту мить мова йшла не про виступ відомого спортсмена, а про море зламаних душ. У цей особливий час Бог з’явився за ґратами. Один з очевидців події написав у Твіттері, що “каплиця почала вибухати поклонінням і прославленням”. Чоловіки плакали і разом молилися. Зрештою, близько двадцяти семи ув’язнених відкрили свої серця Ісусу.

У певному сенсі ми всі перебуваємо у в’язницях, які самі собі створили, перебуваємо за ґратами власної жадібності, егоїзму та залежності. Але дивовижним чином з’являється Бог. У в’язниці того ранку ключовим віршем були слова: “Ось зроблю Я нове, тепер виросте. Чи ж про це ви не знаєте?” (Іс. 43:19). “Не згадуйте вже про минуле, і про давнє не думайте” (в. 18), тому що Бог каже: “Я є Той, Хто… гріхів твоїх не пам’ятає” (в. 25).

Водночас Бог зауважує: “Крім Мене немає Спасителя” (в. 11). Лише віддавши своє життя Христу, ми стаємо вільними. Дехто з нас ще повинен це зробити, дехто вже зробив, але потребує нагадування про те, Ким насправді є Господь. Ми впевнені, що через Христа Бог справді чинить “нове”. Тож давайте подивимось, що з цього вийде!