Давайте поговоримо про затримки . Філ Стрінгер чекав вісімнадцять годин, аби сісти на рейс, який затримали через грозу. Однак його терпіння і наполегливість окупилися. Він не тільки долетів до місця призначення і встиг на важливі ділові зустрічі, але й виявився єдиним пасажиром на цьому рейсі! Всі інші пасажири відмовилися. Стюардеси пропонували йому різну їжу, і Стрінгер додає: “Звичайно, я сидів у першому ряду. Чому б і ні, коли весь літак у твоєму розпорядженні?”

Авраам також витримав те, що, напевно, здавалось йому тривалою затримкою. Ще коли він був відомий як Аврам, Бог сказав йому, що Він зробить його “народом великим”, і в ньому “благословляться… всі племена землі” (Бут. 12:2-3). У 75-річного чоловіка була лише одна проблема: як він може стати великим народом без спадкоємця? І хоча його очікування часом залишало бажати кращого – він і його дружина Сара намагалися “допомогти” Богу виконати Його обітницю деякими хибними ідеями (див. Бут. 15:2-3; 16:1-2). Коли ж Авраам “був віку ста літ… родився йому Ісак” (Бут. 21:5). Пізніше його віру відзначив автор Послання до євреїв (Євр. 11:8-12).

Очікування може бути важким. І ми, подібно до Авраама, не можемо проходити цей процес ідеально. Але якщо ми покладаємося на Божі плани, Господь допоможе нам дочекатись.