У підлітковому віці Райан втратив матір, яка померла від раку. Він залишився без даху над головою і незабаром кинув школу. Хлопець відчував безнадію і часто голодував. Вже через роки Райан заснував некомерційну організацію, яка дає можливість іншим людям, особливо маленьким дітям, садити, збирати врожай і готувати їжу, вирощену на власному городі. Організація побудована на переконанні, що ніхто не повинен залишатися без їжі, а ті, хто щось має, повинні піклуватися про тих, хто цього не має. Це резонує з Божим серцем, яке прагне прояву справедливості та милосердя.

Господь глибоко переймається болем і стражданнями, з якими ми стикаємось. Побачивши жахливу несправедливість в Ізраїлі, Він послав пророка Амоса, аби той викрив лицемірство людей. Ті, кого Бог колись врятував від рабства в Єгипті, тепер за пару сандалів продавали в рабство своїх сусідів (Ам. 2:6). Вони зраджували невинних людей, відмовляли пригнобленим у справедливості, топтали “голови” бідних (вв. 6-7), і при цьому робили вигляд, ніби поклоняються Богу (Ам. 4:4-5).

Амос закликав народ: “Шукайте добра, а не зла, щоб вам жити, і буде із вами Господь, Бог Саваот, так, як кажете ви” (Ам. 5:14). Кожен із нас пережив достатньо болю і несправедливості в житті, щоб вміти спілкуватися з іншими і бути корисними. Настав час “шукати добра” і приєднатися до Бога у встановленні справедливості в усіх її проявах.