“Я не можу повірити в те, що бачу!” Моя дружина Кері покликала мене до вікна і вказала на дорослу лань у лісі за нашим парканом, що простягався з одного кінця нашого подвір’я до іншого. Паралельно з ланню, всередині нашого подвір’я, йшли наші великі собаки, але вони не гавкали. Так вони ходили туди-сюди майже годину. Коли лань зупинялась і поверталась до них обличчям, собаки теж зупинялись, випрямляючи при цьому передні лапи і присідаючи навпочіпки, готові знову бігти. Це не було поведінкою хижака та жертви; лань і собаки таким чином гралися, насолоджуючись присутністю один одного!

Для нас з Кері їхні ранкові пустощі нагадали картину майбутнього Царства Божого. Пророк Ісая проголошує Божу обітницю про це Царство: “Ось Я створю нове небо та землю нову” (Іс. 65:17). Далі він говорить: “Вовк та вівця будуть пастися разом, і лев буде їсти солому, немов та худоба” (в. 25). Більше жодних хижаків та жертв. Лише друзі.

Слова пророка Ісаї, схоже, показують, що в Божому Царстві будуть тварини; вони також вказують на те, що Бог готує для Свого творіння, особливо для тих, “хто любить Його” (1 Кор. 2:9). Яким же прекрасним буде це місце! Якщо ми з вірою покладаємося на Бога, Він дає нам відчуття майбутньої дійсності – вічного миру та безпеки в Його присутності!